fbpx
Σκύλος και Σπίτι : Τα 25 πιο επικίνδυνα οικιακά είδη
Πριν από 3 εβδομάδες

Σκύλος και Σπίτι : Τα 25 πιο επικίνδυνα οικιακά είδη

Ο σκύλος σε ένα σπίτι δίνει σίγουρα πολύ χαρά στους κηδεμόνες του. Όμως όλοι ξέρουν ότι πρέπει να διαμορφώσουν κατάλληλα στο σπίτι τους, για να αποφύγουν τυχόν κινδύνους για τον τετράποδο φίλο τους.

Τα μαχαίρια και το ψαλίδι μπορεί να έρθουν στο μυαλό σας εάν σας ζητηθεί να γράψετε μια λίστα επικίνδυνων οικιακών ειδών. Οι λάτρεις των σκύλων, ωστόσο, έχουν έναν εντελώς διαφορετικό κατάλογο κινδύνων για να αντιμετωπίσουν σχετικά με τη φροντίδα των σκύλων. Η ασφαλής προστασία του σπιτιού για τον τετράποδο φίλο σας ξεκινά με τον εντοπισμό των κινδύνων και, στη συνέχεια, πως να αλλάξετε τα πράγματα του σπιτιού για την προστασία του σκύλου σας.

Βρώσιμοι κίνδυνοι στο σπίτι

Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα και να ταιριάξουμε το μυαλό μας με δεκάδες επικίνδυνα τρόφιμα για τα σκυλιά:

 • Η σοκολάτα ξεπερνά τις προειδοποιήσεις για τα τρόφιμα, καθώς η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη προκαλούν τοξίκωση και μπορεί να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις και θάνατο. Η μαύρη σοκολάτα και η σοκολάτα μαγειρικής κατατάσσονται σε κατηγορία για υψηλότερη επικινδυνότητα.
 • Ο καφές έχει επίσης καφεΐνη, οπότε ο τοξικός κίνδυνος είναι ο ίδιος. Αυτό που σας ξυπνά το πρωί μπορεί να βλάψει σοβαρά το σκυλί σας.
 • Τα σταφύλια ακούγονται σαν ένα υπέροχο σνακ, εκτός από τους σκύλους, λόγω της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας που μπορεί να υποστεί ο σκύλος σας. Οι σταφίδες είναι αποξηραμένα σταφύλια, έτσι μετράνε επίσης.
 • Τα καρύδια Macadamia είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη για τα σκυλιά και είναι εύκολο να τα ξεχάσετε αν είναι σε μπισκότα και σνακ, και ίσως να μπείτε στον πειρασμό να μοιραστείτε.
 • Τα κρεμμύδια σκοτώνουν τα αιμοσφαίρια των σκύλων και η επακόλουθη αναιμία του σώματος Heinz μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή τους. Η σκόνη κρεμμυδιού στα τρόφιμα είναι αρκετή για να το κάνει αυτό, οπότε η προσοχή στα συστατικά είναι ζωτικής σημασίας.
 • Το σκόρδο δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο τα κρεμμύδια και μικρές ποσότητες μπορεί να εμφανίζονται ακόμη και σε ορισμένες τροφές για σκύλους, αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα, είναι εξίσου επιβλαβή.
 • Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει την ίδια βλάβη στο συκώτι και στα νεφρά με τον άνθρωπο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει οξέωση στο σκύλο σας και να καταλήξει σε καρδιακή ανακοπή.
 • Τα αβοκάντο αμφισβητούνται από τους ιδιοκτήτες σκύλων, αλλά ακόμη και αν τα αβοκάντο δεν είναι επιβλαβής για το σκυλί σας, αυτός ο μεγάλος κεντρικός σπόρος που έχουν, αποτελεί κίνδυνο πνιγμού.
 • Τα οστά του κοτόπουλου μπορούν να θρυμματιστούν και να κάνουν κάθε είδους ζημιά. Στην πραγματικότητα, τα μαγειρεμένα οστά οποιουδήποτε είδους μπορεί να είναι εύθραυστα και επικίνδυνα.
 • Το ωμό κρέας που ρίχνεται στο σκύλο είναι κάτι που βλέπετε στις ταινίες, αλλά τα εξημερωμένα σκυλιά μας δεν είναι πλέον άγρια ​​και μερικά είναι ευπαθή σε σαλμονέλα και άλλες βακτηριακές δηλητηριάσεις.

Με αυτούς τους κινδύνους για τα τρόφιμα, φροντίστε να επανεκτιμήσετε την κουζίνα σας

Διατηρείτε τα επικίνδυνα για σκύλους τρόφιμα σε χαμηλά σημεία, εκτεθειμένα, εύκολα προσβάσιμα; Είναι πιθανότατα καιρός να διασφαλίσετε ότι το φαγητό διατηρείται ψηλά και σε κατάλληλα δοχεία για να προστατεύσετε το σκύλο σας.

Εάν έχετε πάρτι ή εκδηλώσεις όπου το φαγητό υπάρχει άφθονο για ανθρώπινη κατανάλωση, πρέπει να είναι σε αρκετά υψηλό σημείο για να κρατήσει το σκυλί σας μακριά από τον πειρασμό.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αλλαγές για τις διακοπές, αλλά και για τη μέση ρουτίνα του δείπνου σας. Βεβαιωθείτε ότι οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν τους κανόνες του σπιτιού σας προτού υποκύψουν σε αυτά τα παραπλανητικά μάτια του σκύλου και τους ταΐσουν κάτι που όλοι θα μετανιώσετε.

Φαρμακευτικές επικίνδυνες ζώνες

Προχωρώντας εκεί που διατηρούμε τα χάπια, προσέξτε εξίσου τα φάρμακα που μπορεί να καταπιεί ο σκύλος σας.

 • Ανθρώπινα φαρμακευτικά προϊόντα όπως τα παυσίπονα μπορεί να σας ωφελήσουν, αλλά οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πραγματικά ένα διαφορετικό ζώο. Η ακεταμινοφαίνη στο Tylenol και άλλα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη ροή οξυγόνου ή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ. Ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε ή οποιοδήποτε ανθρώπινο φάρμακο, για σκύλους χωρίς κτηνιατρική συμβουλή και καθοδήγηση.
 • Μπορεί να συνταγογραφούνται κτηνιατρικά φάρμακα για το κατοικίδιο ζώο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν κακό σε υπερβολική δόση όπως σε εμάς τα φάρμακα. Οι στοματικές δόσεις είναι συχνά αρωματισμένες και ως εκ τούτου ελκυστικές: εάν ο σκύλος σας εντοπίσει κάποια, μπορεί να το καταβροχθίσει. Η χρήση ή η δόση για ένα μέγεθος, ράτσα ή είδος μπορεί να μην είναι κατάλληλη για τον σκύλο σας, οπότε μην δανείζεστε ή παίρνετε τα φάρμακα που προορίζονται για άλλο ζώο.

Ίσως το συνηθίσατε όταν το περιστασιακό χάπι γλίστρησε από τα χέρια σας και έπεσε στο πάτωμα χωρίς να το καταλάβετε, αλλά ως γονέας κατοικίδιων ζώων, δεν έχετε πλέον αυτήν την πολυτέλεια.

Περιμένετε ότι ο περίεργος σκύλος σας θα βρει ό, τι ρίχνετε και ποτέ μην αφήνετε ανοιχτό φάρμακο χωρίς κάλυμμα ή σφράγισμα. Βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε μπορεί να φτάσει ο σκύλος σας είναι επικίνδυνο.

Οποιοδήποτε φάρμακο σκύλου που μυρίζει καλά πρέπει να φυλάσσεται μακριά.

Χημικά

Είτε γλείφει τα πατουσάκια του είτε μια λακκούβα, αυτοί οι οκτώ κίνδυνοι θα μπορούσαν να βλάψουν σοβαρά το σκυλί σας εάν δεν λάβετε την κατάλληλη προφύλαξη.

 • Τα εντομοκτόνα που θα μπορούσαν να κρατήσουν τον πληθυσμό των εντόμων χαμηλά μπορεί να ενοχλήσουν σοβαρά τον σκύλο σας. Ακόμα κι αν το δόλωμα που χρησιμοποιείται στις παγίδες μυρμηγκιού και κατσαρίδας μπορεί να μην είναι τοξικό, οι ίδιες οι παγίδες ενδέχεται να καταπωθούν και να προκαλέσουν πνιγμό. Τα δηλητήρια σαλιγκαριών, γυμνοσάλιαγκων και μυγών μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα.
 • Τα τρωκτικοκτόνα χρησιμοποιούν ελκυστικά που μπορεί επίσης να προκαλέσουν την μύτη του σκύλου σας και οι αντιπηκτικές ουσίες ή οι παρενέργειες του φωσφόρου που προορίζονται για την εξάλειψη της προσβολής από αρουραίους μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για το σκυλί σας.
 • Προϊόντα καθαρισμού όπως λευκαντικό, καθαριστικά παραθύρων και καθαριστικά μπάνιου συχνά φυλάσσονται σε χαμηλά σημεία όπου μπορεί να μπει ο σκύλος σας. Ακόμα κι αν ένα ανθρώπινο παιδί δεν βρίσκεται στην κατοικία, ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να κάνει τα ίδια παιδικά λάθη.
 • Βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι τοξικά. μπογιές, πένες και άλλα είδη οικιακής χρήσης που μπαίνουν στο στομάχι ενός σκύλου μπορεί να σημαίνουν ιατρικά προβλήματα.
 • Το λίπασμα μπορεί να μην μυρίζει σαν φαγητό για εσάς, αλλά το σκυλί σας μπορεί να μυρίσει και δυστυχώς μπορεί περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ φωσφόρου και αζώτου με χημικά για προβλήματα εντόμων και ζιζανίων. Το κακάο συνδυάζει τους κινδύνους λιπασμάτων και σοκολάτας.
 • Τα απορρυπαντικά που διατηρούν τα ρούχα σας καθαρά μπορεί να έχουν ελκώδεις και θανατηφόρες συνέπειες για το σκυλί σας.
 • Το αντιψυκτικό μυρίζει τόσο γλυκά στο σκυλί σας που μπορεί κυριολεκτικά να πεθαίνει για να το πιει.
 • Τα προϊόντα για να φεύγει ο πάγος στο χιόνι και τους ολισθηρούς δρόμους καταλήγουν στα πόδια, και εάν αυτά γλείφονται, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Για εσωτερική αποθήκευση αυτών και παρόμοιων αντικειμένων με χημικούς κινδύνους, αγαπήστε το σκυλί σας όπως θα αγαπούσατε ένα μωρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιδικά ερμάρια που περιέχουν οποιοδήποτε από αυτά τα αντικείμενα, ώστε να είναι αδιαπέραστα από τις διερευνητικές παρορμήσεις του κατοικίδιου ζώου σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για παγίδες σφαλμάτων και τρωκτικών και βρείτε μέρη όπου είναι αποτελεσματικά αλλά μακριά από την ανακάλυψη του σκύλου σας.

Ελέγξτε το γκαράζ όχι μόνο για το πού κρατάτε πράγματα όπως το αντιψυκτικό, αλλά ότι η διαρροή ή οι διαρροές αφήνουν επικίνδυνες εναποθέσεις στο πάτωμα.

Διάφορα άλλα που δεν περιμένετε

Αυτά τα τελευταία τέσσερα μασώμενα καλύμματα που μπορεί να έχουν περισσότερο κίνδυνο για τον σκύλο σας.

 • Οι μπαταρίες μπορεί να συνεχίσουν να λειτουργούν ηλεκτρονικά, αλλά δεν θα δώσουν ενέργειασ το κατοικίδιο ζώο σας. Έλκος στο στόμα, προβλήματα στο λαιμό και στομάχι μπορεί να προκύψουν από το οξύ.
 • Τα παιχνίδια με μικρά μέρη μπορεί να είναι υπέροχα για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά τα παιχνίδια σκύλου είναι συγκεκριμένα, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην καταπίνονται ή να τοποθετούνται στο λαιμό. Μπάλες και άλλα κομμάτια παιχνιδιού που δεν έχουν κατασκευαστεί για σκύλους – και το μέγεθος του σκύλου σας – μπορεί να είναι θανατηφόρα.
 • Τα φύλλα μαλακτικού υφάσματος μπορεί να προσφέρουν μια δελεαστική δευτερεύουσα χρήση για τον έλεγχο των μαλλιών κατοικίδιων ζώων, αλλά οι χημικές ουσίες σε αυτά δεν είναι υγιείς για το σκυλί σας. Μπορεί επίσης να τους αρέσει η μυρωδιά και να θέλουν να παίξουν μαζί τους σαν παιχνίδια, αλλά δεν είναι σοφό.
 • Τα φυτά μπορεί να προσθέσουν μια ελκυστική ποιότητα στο σπίτι σας, αλλά αυτή η όμορφη μυρωδιά ή υφή μπορεί να δελεάσει τον σκύλο σας να γλείψει ή να τα φάει και δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα.

Γι’αυτό χρειάζεται να είστε προσεκτικοί για τον τετράποδο φίλο σας. Σας προσφέρει άφθονη αγάπη. Έτσι και εσείς προστατεύοντάς τον του δείχνετε την αγάπη και την στοργή σας.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *