fbpx
Σκύλος και βόλτα τον χειμώνα. Tips για περιποίηση μετά από μια βόλτα στο κρύο
Πριν από 4 εβδομάδες

Σκύλος και βόλτα τον χειμώνα. 5 Tips για περιποίηση μετά από μια βόλτα στο κρύο

Ακόμα και κατά τη διάρκεια των ολισθηρών, χιονισμένων και παγωμένων χειμερινών μηνών, ο αγαπημένος σας σκύλος πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω τακτικών περιπάτων. Εξάλλου, όπως και η περιποίηση των σκύλων, οι τακτικοί περίπατοι μπορούν να είναι πολύ ευεργετικοί για τα σκυλιά. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο θα τους βοηθήσει να παραμείνουν υγιείς, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή της παχυσαρκίας και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία.

Συμβουλές περιποίησης μετά από έναν χειμερινό περίπατο

Υπάρχει αυτή η κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι τα σκυλιά θα χρειάζονταν ελάχιστη περιποίηση (ή καθόλου) κατά τη διάρκεια των κρύων χειμερινών μηνών. Ωστόσο, αυτό απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Αντίθετα, η περιποίηση είναι εξίσου απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως και τον υπόλοιπο χρόνο.

Αν μη τι άλλο, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ακολουθείτε το κανονικό πρόγραμμα περιποίησης του σκύλου σας ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες για να διασφαλίσετε ότι η γούνα και το δέρμα τους παραμένουν υγιή και καλά προστατευμένα. Τα υγρά και μακριά μαλλιά μπορούν να κάνουν τους γούνινους φίλους σας πιο ευαίσθητους σε μολύνσεις.

Βεβαιωθείτε ότι ο αγαπημένος σας σκύλος αισθάνεται άνετα μετά από έναν χειμερινό περίπατο, έχοντας υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

Βουρτσίστε το τρίχωμά τους μετά από μια βόλτα

Ο ξηρός και κρύος αέρας του χειμώνα μπορεί να κάνει το δέρμα τους ξηρό, σκασμένο και με φαγούρα. Η οικιακή θέρμανση μπορεί επίσης να συμβάλει στην ξήρανση του δέρματος.

Βουρτσίζοντας τα μαλλιά τους τακτικά (και μετά από μια βόλτα), μπορείτε να διεγείρετε τα φυσικά έλαια και να τα διανείμετε σε ολόκληρη τη γούνα τους, διατηρώντας τα ενυδατωμένα και καλά εξοπλισμένα.

Το τακτικό βούρτσισμα μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την τέλεια θερμοκρασία, ώστε να παραμένουν άνετα ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, το τακτικό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας να απαλλαγεί από τις νεκρές τρίχες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι κόμποι μειώνονται καθώς οι κόμποι στη γούνα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις φυσικές τους μονωτικές ικανότητες.

Δώστε τους ένα ζεστό μπάνιο

Μετά από μια βόλτα στην πόλη ή στο δάσος, ένα ζεστό και άνετο μπάνιο θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τερματίσετε τη βόλτα τους.

Και ναι, μπορείτε ακόμα να κάνει μπάνιο ο σκύλος σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα αρκεί να ακολουθείτε αυτούς τους κανόνες κοινής λογικής:

  • Για να αποφύγετε την φαγούρα και το ξηρό δέρμα, βεβαιωθείτε ότι το νερό του μπάνιου είναι ζεστό και όχι καυτό.
  • Πριν το μπάνιο, βουρτσίστε καλά τα μαλλιά του σκύλου σας για να αφαιρέσετε τυχόν μπερδέματα στο τρίχωμα. Όταν είναι βρεγμένα, τα μπερδέματα μπορούν να μετατραπούν σε κόμπους και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Η χαμένη γούνα μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο και δυσφορία στο σκυλί σας.
  • Το βούρτσισμα είναι επίσης απαραίτητο, οπότε θα μπορείτε να αφαιρέσετε τον πάγο, το αλάτι, την άμμο και τη βρωμιά.
  • Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι εντελώς στεγνό μετά από κάθε μπάνιο. Εάν το σκυλί σας έχει παχύ τρίχωμα, χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνει εντελώς.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ήπια και σαμπουάν χωρίς ξήρανση καθώς και θρεπτικό μαλακτικό για καλύτερα αποτελέσματα.

Άλλες συμβουλές χειμερινής περιποίησης που πρέπει να θυμάστε

Οι ακόλουθες τεχνικές και συμβουλές χειμερινού καλλωπισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας παραμένει σε καλή κατάσταση και είναι υγιές:

Προστατέψτε τα πόδια τους από τον σκληρό χειμώνα

Ελαχιστοποιήστε τα προβλήματα όπως ερεθισμό και μολύνσεις από λάσπη, βροχή, χαλίκι και χιόνι σκουπίζοντας τα πόδια τους μετά από κάθε βόλτα.

Είναι επίσης ιδανικό να κρατάτε μια πετσέτα, ώστε να σκουπίζετε τα πόδια του κάθε φορά.

Να είστε επιπλέον προσεκτικοί για λάσπη ή χιόνι ανάμεσα στα πατουσάκια τους.

Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά πριν πάτε έξω

Στην ιδανική περίπτωση, ο σκύλος σας πρέπει να είναι εντελώς στεγνό πριν βγείτε έξω.

Όταν το σκυλί σας βγαίνει βρεγμένο, είναι πιο πιθανό να αισθανθεί κρύο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρές ράτσες σκύλων ή εκείνων με κοντά μαλλιά.

Η παρατεταμένη έκθεση στο κρύο μπορεί επίσης να προκαλέσει μείωση της θερμοκρασίας.

Σκεφτείτε πρώτα να στεγνώσετε με το πιστολάκι πριν αφήσετε το σκυλί σας να βγει για το χειμερινό του περίπατο.

Κόψτε τα νύχια τους τακτικά

Επειδή το σκυλί σας δεν θα βγαίνει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σκεφτείτε να κόβετε τα νύχια τους πιο συχνά.

Συνιστάται να ελέγχετε εβδομαδιαία.. Μόλις ακούσετε έναν ήχο “κλικ-κλικ” στο πάτωμα, ήρθε η ώρα να κόψετε τα νύχια.

Συμπέρασμα

Η σημασία του καλλωπισμού του σκύλου σας μετά από κάθε περίπατο και κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες δεν πρέπει να περνάει αδιάφορη. Σε τελική ανάλυση, η περιποίηση δεν είναι απλώς για αισθητική. Είναι επίσης σημαντικό για τη συνολική υγεία, άνεση και ευεξία του σκύλου σας.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *