fbpx
Σκύλος με πολύ ενέργεια: Τρόποι για τον σωστό χειρισμό του
Πριν από 6 μήνες

Σκύλος με πολύ ενέργεια: Τρόποι για τον σωστό χειρισμό του

Ο σκύλος σας είναι πολύ ενεργητικός; Ξέρουμε ότι ακόμα και μετά από μια 2ωρη βόλτα στο πάρκο σκύλων μπορεί να παραμείνει πολύ δραστήριος.

Ο Caplan, συγγραφέας και πιστοποιημένος κτηνιατρικός τεχνικός που μελετά τη συμπεριφορά των σκύλων, περιγράφει το dachshund Walter του ως «τέρας για την συμβίωση τους αν δεν είναι κουρασμένο». Το μείγμα beagle, Sherman, είναι επίσης εξαιρετικά αντιδραστικό, οπότε οι μεγάλες βόλτες δεν λειτουργούν πάντα.

Ο Caplan δεν είναι ο μόνος ιδιοκτήτης που ασχολείται με υπερβολικά ενθουσιώδη σκυλιά. Ενώ μερικές φυλές είναι απόλυτα χαρούμενες που είναι σαν “πατάτες”, πολλές εκτράφηκαν για δουλειά. Εάν δεν έχουν αρκετή άσκηση, μια χαριτωμένη περίπτωση κουταβιών μπορεί να εξελιχθεί σε μια ζωή απεριόριστης ενέργειας και καταστροφικής συμπεριφοράς. Φυσικά, θα θελήσετε να πάρετε μερικά σκληρά παιχνίδια, αλλά αυτά τα σκυλιά χρειάζονται περισσότερα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές μοναδικές δραστηριότητες που εξαντλούν το σκυλί σας αξιοποιώντας το ένστικτό τους και αγγίζοντας τον εγκέφαλό τους.

Ο σκύλος και η άσκηση της μύτης

Ευτυχώς για τον Caplan, ανακάλυψε την δουλειά της μύτης, μια εύχρηστη και διασκεδαστική αναζήτηση και αρωματική δραστηριότητα. Τα σκυλιά ξεκινούν βρίσκοντας μια μυρωδιά που συνδυάζεται με τρόφιμα κρυμμένα σε ένα από τα δώδεκα κουτιά στο σπίτι. Στο τέλος δουλεύουν σε οχήματα, δωμάτια και εξωτερικά περιβάλλοντα. Ο Caplan παίρνει τα σκυλιά του σε μαθήματα μία φορά την εβδομάδα, κάνει ασκήσεις στο σπίτι και τα παίρνει σε δοκιμασίες.

«Με έχει σώσει», λέει, «γιατί τους δίνει μια απασχόληση και το λατρεύουν». Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο του Walter σε δράση παρακάτω.

Ξεκινήστε με βασική υπακοή

Η Δρ Mary Burch, διευθύντρια του Canine Good Citizen για το American Kennel Club, λέει ότι μερικά σκυλιά υψηλής ενέργειας χρειάζονται περισσότερα από τις απλές καθημερινές βόλτες και το παιχνίδι με τη μπάλα. Αλλά πριν βυθιστείτε σε μια νέα δραστηριότητα, το σκυλί σας πρέπει να μάθει τα βασικά.

«Η εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντική για τα σκυλιά που είναι ενθουσιώδη και γεμάτα ζωή», λέει η Burch, «Οι βασικές ασκήσεις κατάρτισης δίνουν στα ενεργά σκυλιά κάτι για να τυλίξουν το μυαλό τους και χτίζει ένα θεμέλιο για άλλους τομείς εκπαίδευσης».

Αν δυσκολεύεστε με την βασική εκπαίδευση μόνοι σας, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Βρείτε ένα νέο άθλημα για εσάς και το κατοικίδιο σας

Η Burch προτείνει μια ποικιλία δραστηριοτήτων που, ανάλογα με τη ράτσα του κατοικίδιου ζώου σας, μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών άσκησής τους. Μην το αναβάλλετε λόγω της ανταγωνιστικής πτυχής των δοκιμών και της πιστοποίησης. Ναι, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη, αλλά απλά η εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας για διασκέδαση μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία σύνδεσης για σκύλους και κηδεμόνες.

Βάλτε το μυαλό του σκύλου σας να δουλέψει

«Επειδή τα σκυλιά υψηλής ενέργειας έχουν συχνά ενεργό μυαλό, τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες ψυχικής διέγερσης είναι ιδανικά για εσάς και το σκυλί σας στο σπίτι», λέει η Burch.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια παζλ και παιχνίδια εγκεφάλου στην αγορά, αλλά μπορείτε επίσης να εργαστείτε με αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι. Τρία σπιτικά εγκεφαλικά παιχνίδια περιλαμβάνουν:

 • Ζεστή και κρύα λεκτική επικοινωνία: Κρύψτε μια λιχουδιά και, στη συνέχεια, αντιδράστε με ενθουσιασμένο τόνο εάν το σκυλί σας πλησιάσει. Χρησιμοποιήστε μια ήρεμη φωνή καθώς απομακρύνονται.
 • Επεξεργασία σε μια χορδή: Δέστε μια λιχουδιά σε μια κορδέλα. Ο σκύλος σας χρησιμοποιεί δεξιότητες συλλογιστικής και διερεύνησης για να μάθει πώς να προσελκύσει αυτή τη λιχουδιά.
 • Φωτεινές κούπες: Στοιχίστε έναν πύργο πλαστικών ποτηριών αποθήκευσης με μία λιχουδιά στο κάτω ποτήρι (και ένα στην κορυφή για αρχάριους) για να διδάξετε στο σκυλί σας πώς να καταλάβει κάθε επίπεδο.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest