fbpx
Σκύλος που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν τον θέλει πια η οικογένεια του
Πριν από 4 μήνες

Σκύλος που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν τον θέλει πια η οικογένεια του

Ιστορίες που ένας σκύλος έμεινε σε καταφύγειο αφού τον παράτησαν από την οικογένειά του δυστυχώς ακούμε συχνά.

Ο σκύλος που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει

Σε ένα καταφύγιο με υψηλό ποσοστό θανατώσεων στην Καλιφόρνια, οι συγκλονιστικές ιστορίες είναι συνηθισμένες. Ωστόσο, αυτό το pitbull που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει μέρα και νύχτα μέσα στο κλουβί του.

Ο Blue, έζησε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια για περίπου ένα χρόνο. Τους αγαπούσε ολόψυχα, αλλά όταν η οικογένεια αποφάσισε να μετακομίσει, ο σκύλος δεν έγινε παρά μια ταλαιπωρία, οπότε τον παρέδωσαν στο Carson Shelter στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με όποιον είδε το κατεστραμμένο πλάσμα να κλαίει και να κλαίει μέσα στο απομονωμένο κλουβί του στο καταφύγιο, ήταν μια πολύ στενάχωρη εικόνα. Τα δάκρυα μπορούσαν να φαίνονται να ρέουν κάτω από το πρόσωπό του, και ένιωσε σαφώς τη θλίψη της εγκατάλειψης.

Όταν κάποιος ήρθε σε αυτόν και του πρόσφερε μια λιχουδιά, τη μύριζε, αλλά δεν την έφαγε. Αντ ‘αυτού, συνέχισε να φωνάζει ενώ κοιτάζει μέσα από τις ράβδους της πόρτας του “κελιού” του, το προσωπικό του καταφυγίου προσπάθησε ότι καλύτερό μπορούσε για να τον ενθαρρύνει, αλλά ο Blue φαινόταν απαρηγόρητος.

Το Carson Shelter είναι ένα συγκρότημα υψηλής θανάτωσης, οπότε ο χρόνος του Blue τελείωνε δραστικά όσο περισσότερο έμεινε εκεί. Ευτυχώς, εθελοντές από το Saving Carson Shelter Dogs παρατήρησαν το λυπημένο πρόσωπο του Blue και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Τράβηξαν ένα βίντεο και το δημοσίευσαν στη σελίδα του οργανισμού στο Facebook, ελπίζοντας ότι κάποιος θα ήθελε να τον υιοθετήσει.

Κάποιος το πρόσεξε. Λίγο μετά την προβολή του βίντεο, η ΜακΚέι ταξίδεψε στο καταφύγιο για να γνωρίσει τον Blue.

«Φαινόταν πολύ λυπημένος και καταθλιπτηκός», είπε η ΜακΚέι στο Dodo. «Δεν θα με αναγνώριζε καθόλου. Όλα τα άλλα σκυλιά έκαναν επαφή με τα μάτια και κουνούσαν τις ουρές τους, αλλά δεν σηκώθηκε, δεν με κοίταζε. Ήταν λυπηρό. “

Σύμφωνα με την Τζένιφερ, ο Blue δεν είχε παραιτηθεί από τους παλιούς ιδιοκτήτες του. «Θα μπορούσες να πεις ότι κάθε φορά που κάποιος περνούσε, ήταν σαν να τους ψάχνει», είπε. «Είναι σαν να ήξερε ότι είχε μείνει εκεί».

Χωρίς αμφιβολία, η Τζένιφερ γνώριζε ότι έπρεπε να κάνει τον Blue μέρος της οικογένειάς της, αλλά το καταφύγιο χρειάστηκε να πραγματοποιήσει δοκιμασίες συμπεριφοράς σε αυτόν προτού να την αφήσουν να πάει στο σπίτι. Ενώ περίμενε το σκύλο της, η ελπιδοφόρος ιδιοκτήτης επισκέφτηκε το καταφύγιο με δώρα για τον Blue κάθε μέρα.

Μόλις η Τζένιφερ κατάφερε να πάρει το Blue σπίτι, διαπίστωσε ότι είχε πολύ μεγαλύτερη προσωπικότητα από ό, τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. «Με ξεγέλασε», είπε. «Περίμενα να πάρω ένα πραγματικά χαλαρό σκυλί, αλλά μόλις άνοιξαν οι πύλες στο “καταφυγείου¨, ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Και του άρεσε πολύ η οδήγηση στο αυτοκίνητο. Ήθελε να κολλήσει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο. “

Στο σπίτι, η ΜακΚέι έκανε τον Blue ένα μπάνιο και τον πήρε για μια βόλτα. Στη συνέχεια, κοιμήθηκε στον καναπέ του σαλονιού.

«Φαίνεται να κάνει βρίσκει τον εαυτό του στο σπίτι», είπε η ΜακΚάι. «Έχει τη θέση του στον καναπέ.»

Ο Blue έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στην τρυφερή αγάπη και φροντίδα της Jennifer. Ωστόσο, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Για παράδειγμα, πρέπει ακόμη να εκπαιδευτεί για να περπατήσει με λουρί.

Τώρα, η McKay πλημμυρίζει το Blue με όλη την αγάπη που χρειάζεται, κερδίζοντας σταδιακά την εμπιστοσύνη του. Οι αναμνήσεις της σκληρής εγκατάλειψης υποχωρούν και ο Blue θα αισθανθεί τελικά ασφαλής και ευτυχισμένος ξανά.

Ο Blue στάθηκε τυχερός να βρει ένα μόνιμο σπιτάκι. Όμως υπάρχουν πολλά ζωάκια που ψάχνουν ένα μόνιμο σπίτι και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *