fbpx
Συμβίωση σκύλου και γάτας
Πριν από 3 μήνες

Συμβίωση σκύλου και γάτας; Πως να τους συστήσετε

Εάν σκέφτεστε να φέρετε σπίτι για συμβίωση έναν νέο γούνινο φίλο, έχουμε έναν βασικό οδηγό για το πώς να εισαγάγετε με ασφάλεια σκύλους και γάτες. Είτε είστε ήδη νοικοκυριό με πολλά κατοικίδια είτε είστε θετός γονέας, αυτές οι συμβουλές μπορεί να είναι χρήσιμες για όλα τα μέλη της οικογένειας. Όλοι πρέπει να αισθάνονται άνετα και χαρούμενοι στο σπίτι τους και αυτό περιλαμβάνει τα κατοικίδια ζώα σας. Για αυτόν τον λόγο σας μεταφέρουμε τις απόψεις του κτηνιάτρου του Trupanion, Dr. Sarah Nold, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής με ασφάλεια σκύλων και γατών και βέλτιστων πρακτικών για ένα υγιές και φιλικό προς τα κατοικίδια σπίτι.

Πώς να εισαγάγετε την συμβίωση με ασφάλεια σκύλους και γάτες

Βήματα για την εισαγωγή σκύλων και γατών

Ανεξάρτητα από το πόσα κατοικίδια ζώα έχετε, κάθε νέο κατοικίδιο που έρχεται μαζί σας για συμβίωση θα είναι διαφορετική εμπειρία. Ο Nold αναλύει μερικά βήματα για το πώς να εισαγάγετε με ασφάλεια τους σκύλους και τις γάτες για πρώτη φορά.

«Για τις πρώτες 1-2 εβδομάδες, κρατήστε τη γάτα σας απομονωμένη στο δωμάτιό της με πρόσβαση σε φαγητό, νερό και κουτί απορριμμάτων. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένας χώρος από τον οποίο μπορεί να κρατηθεί το σκυλί σας και ότι δεν θα προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στην οικογένειά σας. Αυτό τους επιτρέπει επίσης να συνηθίσουν τη μυρωδιά και τον ήχο του άλλου κάτω από την πόρτα. Στη συνέχεια, αφήστε τη γάτα σας έξω με το σκύλο σας στο λουρί. Αφήστε τη γάτα να έρθει στο σκυλί και να ξεκινήσει η αλληλεπίδραση. “

Φυσικά, αυτά τα βήματα μπορεί να πρέπει να επαναληφθούν για να εξοικειωθούν τα κατοικίδια ζώα σας με την ιδές της συμβίωσης. Επίσης, είναι ένας ασφαλής τρόπος για τα κατοικίδια ζώα σας να αλληλεπιδρούν, να γνωρίζονται μεταξύ τους και να παίζουν σε έναν κοινό χώρο.

Μαθαίνοντας μαζί

Εάν είναι η πρώτη φορά μιας συμβίωσης, δηλαδή που κάποιος άλλος σκύλος ή γάτα έχει βρεθεί στο σπίτι σας, αυτό μπορεί να είναι μια νέα εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους. Για παράδειγμα, «η γάτα σας μπορεί να κυριεύσει ή να χτυπήσει. Αυτό είναι εντάξει, διδάσκουν μεταξύ τους όρια. Επίσης, ο σκύλος σας μπορεί να γαβγίζει ή να πηδά, απλώς κρατήστε μια στενή λαβή στο λουρί. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε τη γάτα σας να περιπλανηθεί σε ένα χρονικό διάστημα 30-60 λεπτών και, στη συνέχεια, να την βάλετε πίσω στο χώρο τους », λέει ο Nold.

Ο σκύλος ή η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να συνηθίσει ένα άλλο κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται σε συμβίωση. Αυτό μπορεί να είναι μια νέα ευκαιρία μάθησης για το κατοικίδιο ζώο σας, το νέο κατοικίδιο ζώο και όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μια φιλία μπορεί να πάρει χρόνο

Δεν γίνονται όλοι οι σκύλοι και οι γάτες καλύτεροι φίλοι αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να ζεσταθούν οι σχέσεις που έχουν τα κατοικίδια ζώα σας μεταξύ τους και να είναι ευχαριστημένα με το σπίτι σας – και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε τελική ανάλυση, το κατοικίδιο ζώο σας δεν είναι συνηθισμένο να μοιράζεται το σπίτι ή τον προσωπικό του χώρο με άλλο γούνινο φίλο.

Μπορεί να υπάρχει πιθανότητα ένα κατοικίδιο να δεχθεί αμέσως τον νέο φίλο, ενώ ο άλλος χρειάζεται χρόνο. Για παράδειγμα, «αν ο σκύλος δεν αντιδρά και η γάτα είναι εντάξει με τον σκύλο, τότε είσαι καλός. Εάν εξακολουθούν να έχουν μια πικάντικη αλληλεπίδραση συνεχίστε να αυξάνετε τους χρόνους αλληλεπίδρασης έως ότου είναι μαζί όλη την ώρα », δηλώνει ο Nold.

Ο δεσμός σε μια συμβίωση χρειάζεται χρόνο για να σταθεροποιηθεί. Και όπως και στους ανθρώπους, η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως η ράτσα, η ηλικία και τα είδη που μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να παρέχετε έναν ξεχωριστό χώρο φιλικό προς τα κατοικίδια με κρεβάτια, κιβώτια και παιχνίδια για να υποχωρήσετε ώστε να αισθάνονται χαρούμενοι ενώ μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν και να προσαρμόζονται στο νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής του νέου κουταβιού ή γατακιού σας, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας. Η τεχνογνωσία και η καθοδήγησή τους μπορούν να σας βοηθήσουν με ένα σχέδιο για μια ασφαλή και υγιή εισαγωγή. Επίσης, ανάλογα με τη ράτσα ή την ηλικία του κατοικίδιου ζώου σας, ενδέχεται να προτείνουν διαφορετικά σχέδια αλληλεπίδρασης.

Μια νέα εμπειρία για όλη την οικογένεια

Η συμβίωση ενός νέου κατοικίδιου ζώου στην οικογένειά σας μπορεί να είναι μια μεγάλη αλλαγή για όλους. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας να εξοικειωθούν με ένα νέο πρόγραμμα, σύστημα ή εκπαίδευση, ειδικά αν πρόκειται για νέο κουτάβι ή γατάκι. Έχοντας υπομονή και δίνοντας στα κατοικίδια ζώα σας την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο, είναι πιθανό να είναι καλύτεροι φίλοι σε χρόνο μηδέν.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest