fbpx
Τα σκυλιά χαμογελούν;
Πριν από 2 μήνες

Τα σκυλιά χαμογελούν;

Όλοι νομίζουμε ότι τα σκυλιά μας μας χαμογελούν

Έχετε δει ποτέ το σκυλί σας να σας δίνει ένα ανόητο χαμόγελο; Ζεσταίνει απλώς την καρδιά σας; Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός χαμόγελου : ανοιχτό στόμα, γλώσσα που κρέμεται κάτω, αυτά τα χαριτωμένα λευκά δόντια, αλλά είναι αυτή η ανόητη έκφραση του προσώπου ένα πραγματικό χαμόγελο; Και αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα χαρούμενο σκυλί;

Ένα χαμόγελο μπορεί σίγουρα να μας πει πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος, αλλά ένα χαμόγελο δεν είναι ο καλύτερος δείκτης της συναισθηματικής κατάστασης ενός σκύλου. Αντ ‘αυτού, αναζητούμε τη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου – μια ουρά που κουνάει, ένα κουνιστό σώμα και μια ενεργητική στάση. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν στιγμές που ένα σκυλί φαίνεται να φοράει ένα μεγάλο ανόητο χαμόγελο.

Λοιπόν τελικά, χαμογελούν τα σκυλιά; Δεν υπάρχει οριστική επιστημονική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αν και πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων θα ορκιστούν ότι το σκυλί τους είναι έχει ένα μόνιμο χαμόγελο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι απολύτως φυσικό να προβάλλουμε τις δικές μας συμπεριφορές και συναισθήματα σε ζώα, ακόμη και όταν μπορεί να μην ισχύουν. Επιπλέον, κάθε σκύλος εκφράζεται διαφορετικά – μία εμφάνιση δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα σε κάθε σκύλο.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικοί τρόποι να σκεφτούμε τι σημαίνει όταν τα σκυλιά μας μας δείχνουν τα δόντια τους. Μερικές φορές βλέπουμε το υποτακτικό χαμόγελο, μερικές φορές το βροντή και άλλοτε το χαμόγελο.

Το υποτακτικό χαμόγελο

Αυτό μοιάζει με χαμόγελο, επειδή ένας σκύλος θα δείξει τα δόντια του. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια χειρονομία που υποδηλώνει υποταγή, φόβο ή κοινωνική αμηχανία. Ο σκύλος θα σηκώσει το μπροστινό μέρος του χείλους του κάτω από τη μύτη, εκθέτοντας τους μπροστινούς κοπτήρες.

Αυτή η συμπεριφορά σκύλου μπορεί να συμβεί όταν ένας σκύλος συναντά ένα μεγαλύτερο ή πιο κυρίαρχο σκύλο ή όταν προκύπτει μια νέα κατάσταση και ο σκύλος δεν είναι σίγουρος τι να περιμένει. Μερικές φορές, ένα σκυλί μπορεί να μπερδευτεί από μια νέα κατάσταση και θα κάνει αυτήν την έκφραση ως ένα εφεδρικό σχέδιο. Σαν τον έφηβο να σηκώνει τους ώμους του. Μπορεί να λέει, «Μαμά, τι είναι όλη αυτή η δουλειά; Πραγματικά δεν ξέρω αν μου αρέσει. “

Όταν βλέπετε αυτό το πρόσωπο, εξετάστε το πλήρες πλαίσιο της κατάστασης, αναζητήστε άλλη γλώσσα του σώματος και λάβετε υπόψη τη συνολική διάθεση και τα πρότυπα συμπεριφοράς του σκύλου.

Το γρύλισμα

Αυτή είναι μια πιο οικεία και πραγματικά αμυντική έκφραση, μια προειδοποίηση σε άλλα σκυλιά να ελέγχουν τον εαυτό τους. Είναι ελαφρώς διαφορετική στην εμφάνιση από το υποτακτικό χαμόγελο. Με το χαμόγελο, ένα σκυλί σηκώνει το μπροστινό χείλος του σαν σκιά παραθύρου. Με ένα γρύλισμα, το στόμα τραβά πίσω και πάνω, χρησιμοποιώντας περισσότερους μυς του προσώπου.

Θα βλέπετε συχνά αυτό το πρόσωπο σε σκύλους που αισθάνονται ότι απειλείται η τροφή τους ή όταν ένα νέο ή μικρότερο σκυλί φτάνει στη σκηνή και πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του. Μερικά σκυλιά χρησιμοποιούν αυτό το πρόσωπο αρκετά συχνά, αλλά μπορεί να μην δείτε ποτέ αυτήν την έκφραση σε ένα χαλαρό, χαρούμενο-τυχερό κατοικίδιο. Μπορεί ακόμη και να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επιθετικότητας.

Το χαμόγελο;

Αν και δεν υπάρχει τεχνικός ορισμός για ένα χαμόγελο σκύλου, οι λάτρεις των σκύλων τείνουν να γνωρίζουν ένα όταν το βλέπουν. Ο σκύλος φαίνεται χαλαρός και χαρούμενος. Το στόμα του είναι ανοιχτό, η γλώσσα του είναι ορατή και βλέπετε μια ανοδική μπούκλα στα χείλη. Ο σκύλος έχει ένα χαλαρό σώμα, η ουρά του κουνάει, και ολόκληρο το ον φαίνεται απλώς χαρούμενο.

Αλλά είναι αυτή η απόδειξη ότι ο σκύλος είναι ευτυχισμένος και αγαπάει εντελώς τη ζωή; Μπορεί. Είναι δύσκολο να το ξέρεις. Ορισμένες ράτσες, ιδίως εκείνες με μύτη, φαίνονται πολύ χαμογελαστές όταν κουράζονται. Τα Pugs έχουν ένα φυσικά χαμογελαστό πρόσωπο, για παράδειγμα, αλλά είναι επίσης γενικά χαλαροί σκύλοι.

Κατακλείδα

Όταν βλέπουμε ένα χαμογελαστό σκυλί, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σκυλί αισθάνεται εκστασιασμένο. Εάν μόλις τελείωσε την προπόνηση, πιθανότατα προσπαθεί να ξεκουραστεί και να πάρει την ανάσα του. Εάν την έχετε πάει στο πάρκο σκύλων για να δείτε τον καλύτερο φίλο του ή στην παραλία και έχει καταβροχθίσει στα κύματα, πιθανότατα είναι κουρασμένο και χαρούμενο!

Φυσικά, γνωρίζετε καλύτερα το σκυλί σας. Και στο λαμπερό πρόσωπο της αβεβαιότητας, είναι ωραίο να απολαύσετε το υπέροχο χαμόγελο και να το δώσετε αμέσως.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest