fbpx
Το κουτάβι μου κοιμάται υπερβολικά;
Πριν από 1 μήνα

Το κουτάβι μου κοιμάται υπερβολικά;

Όσοι είχαν ποτέ κουτάβι καταλαβαίνουν από που πηγάζει αυτή η απορία.

Η υιοθεσία ενός νέου κουταβιού είναι, για πολλούς από εμάς, τόσο συναρπαστική και χαρούμενη όσο η άφιξη στο σπίτι ενός νέου μωρού. Παρακολουθούμε κάθε κίνηση από το κουτάβι, απολαμβάνοντας τη μυρωδιά αυτού του καταπληκτικού μικρού πλάσματος (και την ομορφιά!), Και μας ενθουσιάζουν ακόμα και όταν κοιμούνται, τα μικρά τους πόδια στρίβονται στο πρώτο τους όνειρο στο νέο τους σπίτι. Αλλά περίμενε. Φαίνεται να κοιμάται πάρα πολύ – είναι φυσιολογικό;

Εάν δεν είχατε ποτέ σκύλο στο παρελθόν ή αν έχετε περάσει καιρός από τότε που είχατε ένα κουτάβι, είναι φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν κάνετε τα πράγματα σωστά. Ανησυχούμε όλοι ακόμη και για τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε για αυτό το νέο μέλος της οικογένειας και για το τι χρειάζονται από εμάς για να ζήσουν μια πλήρη, ευτυχισμένη ζωή.

Περιμένουμε τα ατυχήματα στο σπίτι, το μάσημα και το τρελό κουτάβι να είναι πολύ παιχνιδιάρικο και γεμάτο ενέργεια. Αλλά όταν φαίνεται σαν να κοιμάται όλη την ώρα, αναρωτιόμαστε και ανησυχούμε.

Είναι δυνατόν για ένα κουτάβι να κοιμηθεί πάρα πολύ;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Θα δείτε παραλλαγές σχετικά με την ποσότητα του ύπνου ανάλογα με την ηλικία και τη ράτσα και τη δραστηριότητα, αλλά τα νεαρά κουτάβια χρειάζονται περίπου 18 έως 20 ώρες ύπνου την ημέρα. (Τα ενήλικα σκυλιά συνήθως κοιμούνται περίπου 14 ώρες την ημέρα)

Αυτός είναι πολύς ύπνος! Αλλά αναλογιστείτε, ότι μεγαλώνει κυριολεκτικά λίγο κάθε μέρα, μαθαίνει νέα πράγματα κάθε μέρα και παίζει με τα παιχνίδια του και μαζί σας. Είναι κουραστικό! Και όπως όλα τα μωρά – συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των μικρών παιδιών – τα αναπτυσσόμενα κουτάβια χρειάζονται πολύ ύπνο.

Χρειάζεται πολλή ενέργεια για να αναπτυχθεί και να μάθει νέα πράγματα και θέλετε να είστε σίγουροι ότι μαζί με την άσκηση και τον χρόνο παιχνιδιού, παίρνει αρκετό χρόνο αδράνειας για ύπνο και ξεκούραση.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Όπως με όλα τα μωρά, το νέο κουτάβι σας ευδοκιμεί στη ρουτίνα. Θα παρατηρήσετε ότι μετά από ένα γεύμα μπορεί να θέλει να κοιμηθεί για λίγο, ή μετά από μια βόλτα ή ένα παιχνίδι ανάκτησης. Είναι χρήσιμο για εσάς και το κουτάβι σας να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα για:

 • ώρες γεύματος
 • ώρες παιχνιδιού
 • ώρες ύπνου

Για παράδειγμα: μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάκτησης, ή κυνηγητό, ήρθε η ώρα για ένα σνακ και μια βόλτα έξω στο γιογιό και μετά έναν υπνάκο.

Η εκπαίδευση του κλουβιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη με τις ρουτίνες, καθώς η ησυχία ενός κιβωτίου και η άνεση του χώρου του θα τον ενημερώσουν ότι είναι ώρα για ύπνο.

Το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών 18-20 ωρών ύπνου του κουταβιού σας θα είναι, φυσικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν κοιμόμαστε, οπότε είναι καλή ιδέα να μην το αφήσετε να κοιμηθεί λίγες ώρες πριν από την ώρα που συνήθως κοιμάστε.

Ανησυχώ για το τίποτα;

Τι γίνεται αν πάτε να τον ξυπνήσετε μετά από έναν υπνάκο και κοιμάται ακόμα; (Επαγγελματική συμβουλή: αφήστε τον να κοιμηθεί.) Ή, τι εάν έχετε ένα κουτάβι και κοιμάται τόσο βαθιά που δεν ξυπνά ακόμη και όταν η κύστη της είναι γεμάτη και αντ ‘αυτού βρέχει το κρεβάτι. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό… μπορεί; Αν και δεν είναι τυπικό να κοιμούνται τόσο βαθιά τα κουτάβια, αυτό δεν είναι πρωτάκουστο.

Πιθανώς ο καλύτερος δείκτης της κανονικής συμπεριφοράς είναι πώς συμπεριφέρεται όταν είναι ξύπνιο. Είναι ενεργό και ζωηρό κουτάβι; Ενδιαφέρετε για το περιβάλλον του και αλληλεπιδρά με εσάς και άλλα μέλη της οικογένειάς σας (συμπεριλαμβανομένων άλλων μελών της οικογένειας σκύλων ή γάτων); Είναι λίγο άτακτος, αρπάζει το πάνινο παπούτσι που άφησες από την πόρτα και τρέχει μαζί του; Ναι, έχετε ένα κανονικό, υγιές κουτάβι.

Αλλά αν κατά τη διάρκεια των κανονικών περιόδων αφύπνισης παρατηρήσετε ότι το κουτάβι σας φαίνεται μη ενεργό, δεν θέλει να κινηθεί πολύ, ή αλλιώς θαμπό και αδιάφορο στο περιβάλλον του, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Εάν είχε πρόσφατα ενισχυτικό εμβολίου, μπορεί να είναι πολύ κουρασμένο για περίπου 24 ώρες μετά, αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό, και φαίνεται να είναι κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών αφύπνισης, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας.

Διαφορετικά, όπως λέει το παλιό ρητό, αφήστε τα κοιμισμένα σκυλιά να κοιμούνται, και απολαύστε τον ήσυχο χρόνο έως ότου ξυπνήσει ο ανεμοστρόβιλος σας για να ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Και μετά απολαύστε και αυτή τη στιγμή!

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest