fbpx
Το σκυλάκι μου είναι πεινασμένο ή απλώς ικετεύει;
Πριν από 2 μήνες

Το σκυλάκι μου είναι πεινασμένο ή απλώς ικετεύει;

Νομίζεται ότι το σκυλάκι σας είναι πεινασμένο;Αρχίζετε να υποψιάζεστε ότι το τραγούδι “Always on My Mind” γράφτηκε στην πραγματικότητα από το σκυλί σας – σαν μια ερωτική επιστολή σε όλο το φαγητό στον κόσμο; Μπορεί το σκυλάκι σας να είναι όντως πεινασμένο; Ή σε παρακαλάει για κάθε άχρηστο γεύμα;

Φυσικά, τα σκυλιά αγαπούν τα τρόφιμα. Αλλά όταν το κατοικίδιο ζώο σας ζητάει μετά από κάθε γεύμα, αρχίζετε να αναρωτιέστε αν μυστηριωδώς λιμοκτονεί ή απλά είναι θέλει πάλι να ζητήσει λιχουδιά. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το σκυλί σας είναι πεινασμένο, ή απλά παρακαλάει για φαγητό. Έχουμε επίσης μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ανταπόκρισης.

Σημάδια ότι το σκυλί σας είναι πραγματικά πεινασμένο

Η εκτίμηση της εμμονής των τροφών του σκύλου σας είναι σε μεγάλο βαθμό μια διαδικασία αφαίρεσης. Είναι ένα ζήτημα των γονικών σας συνηθειών και των κινήτρων του σκύλου σας. Εάν τα περισσότερα από τα παρακάτω είναι αληθινά, είναι απίθανο το σκυλί σας να ικετεύει και ίσως είναι πεινασμένο:

 • Είστε γενικά συνεπής όταν πρόκειται να τους δίνετε κομματάκια από το τραπέζι. (Όπως και στο να μην τα προσφέρετε.) Τα επιτραπέζια κομμάτια δεν είναι αναγκαστικά η λανθασμένη κίνηση, αλλά ενθαρρύνουν τα κατοικίδια ζώα να αναζητούν και να αναμένουν επιπλέον λιχουδιές, είτε είναι πεινασμένα είτε όχι.
 • Προσφέρετε σνακ με μέτρο, σε προβλέψιμα διαστήματα για συνεχείς λόγους. Παραδείγματος χάριν, δίνετε ένα μεσημέρι για μια ώθηση ενέργειας μεταξύ των γευμάτων και μια λιχουδιά μετά το βραδινό.
 • Είστε συνεπείς σε πόση τροφή δίνετε στο σκυλί σας κατά τη διάρκεια των γευμάτων, και δίνετε στο σκυλί σας το κατάλληλο μέρος για το βάρος του
 • Αντίστροφα, έχετε ασυνεπής όσον αφορά το πότε και πόσο τροφοδοτείτε το σκυλί σας. Ίσως η ζωή να γίνει εξαιρετικά ταραχή τελευταία και ίσως το κατοικίδιο σας να χάσει ένα γεύμα ή δύο;
 • Το σκυλί σας έχει χάσει λίγο βάρος. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να παρατηρήσετε, δεδομένου ότι τα κιλά χάνονται σταδιακά. 
 • Το σκυλί σας παίρνει ξαφνικά περισσότερη άσκηση. Μπορεί να καίει τόνους θερμίδων.

Πώς να βοηθήσετε το πεινασμένο σκυλί σας

Ανάλογα με την παραπάνω αξιολόγηση, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την καθημερινή διατροφή του σκύλου σας. Αλλά αν τρώτε ταϊζετε τακτικά το σκυλί σας και δεν έχετε αυξήσει την καθημερινή προπόνηση, θα μπορούσαν να υπάρχουν αρκετές άλλες εξηγήσεις για την έντονη όρεξη του.

 • Είναι πιθανό το φαγητό που προσφέρετε να μην περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σκυλί σας και ποθεί. Μπορεί να είναι εφοδιασμένο με γεμιστικό που προσθέτει θερμίδες αλλά δεν εμπλουτίζει τη διατροφή.
 • Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την επωνυμία τροφής που χρησιμοποιείτε και την ποσότητα τροφής που προσφέρετε σε κάθε γεύμα.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αυξημένη όρεξη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός γαστρεντερικού προβλήματος ή ενδοκρινικής ανισορροπίας. Εάν το ζήτημα επιμένει, μπορείτε να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τον διαβήτη, τη νόσο του Cushing, τον υπερθυρεοειδισμό ή τα παγκρεατικά προβλήματα.

Σημάδια ότι το σκυλί σας απλώς ικετεύει

Αν δώσατε στον σκύλο σας λόγο να σκέφτετε ότι το να παρακαλάει θα έχει ως αποτέλεσμα τη σίτιση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σκυλί σας να ικετεύει. Τα σκυλιά δεν είναι ανδρείκελα. Ακριβώς όπως προσπαθούμε να καταλάβουμε τι τους παρακινεί, καταλαβαίνουν τι μας παρακινεί, αν τραβάει το παντελόνι μας, κάνοντας το πιο αξιολάτρευτο πρόσωπο ή “κλαψουρίζοντας”, μέχρι να εμφανιστεί το φαγητό.

Εάν έχετε αρχίσει να ρίχνετε το φαγητό σας στο μπολ των σκύλων σας ή χρησιμοποιώντας λιχουδιές για να αποσπάσετε το σκυλί σας από ανεπιθύμητη συμπεριφορά, όπως κλαψούρισμα ή γαύγισμα, πιθανώς έχετε δώσει κίνητρο για επαιτεία χωρίς νόημα.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το σκυλί σας έχει βαρεθεί και χρειάζεται περισσότερη δραστηριότητα ή πιο συχνές περισπασμούς.

Πώς να αποθαρρύνετε την επαιτεία

Δυστυχώς, η πρόληψη είναι ευκολότερη από τον επαναπρογραμματισμό. Αλλά αν αισθάνεστε σίγουροι ότι το σκυλί σας είναι ένας μεγάλος «ζητιάνος» εδώ μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τα πρότυπα συμπεριφοράς και να μετατρέψετε την εστίαση του σκύλου σας μακριά από το φαγητό.

 • Σταματήστε να ταϊζετε το σκυλί σας όταν τρώτε. Το σκυλί σας έμαθε να επωφεληθείτε από την προθυμία σας να μοιραστείτε, οπότε μπορεί επίσης να μάθει ότι δεν προσφέρετε πια ανθρωπιστικές προτιμήσεις. Όχι πάντα. Τελικά, θα κουραστεί να περιμένει αποτελέσματα και θα πάει κάπου πιο άνετα.
 • Εάν η επαιτεία είναι έντονη (ή απλώς υπερβολικά πειστική), απομακρύνετε φυσικά το σκυλί σας από το τραπέζι κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πύλη μωρού για να περιορίσετε το σκυλί σε άλλο μέρος του σπιτιού, να τον τοποθετήσετε σε ένα κλουβί ή να χρησιμοποιήσετε μια ταινία που συνδέεται με ένα βαρύ κομμάτι επίπλων (αλλά μην αφήνετε ένα δεσμευμένο σκύλο χωρίς επίβλεψη).
 • Να είστε συνεπής. Αυτό σημαίνει όλη την ώρα. Τα μικτά σήματα θα υπονομεύσουν τις προσπάθειές σας.
 • Κάντε υπομονή. Το σκυλί σας δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά του εν μία νυκτί. Χρειάζεται χρόνος για να χτίσετε καλύτερες συνήθειες και πιθανότατα να δείτε μεγαλύτερη απογοήτευση από το σκυλί σας στην αρχή.
 • Εξασφαλίστε το σκυλί σας με άλλους τρόπους. Πάρτε το σκυλί σας για μια επιπλέον βόλτα (ακόμα και μια μικρή). Το σκυλί σας λαχταράει την προσοχή όσο και τα τρόφιμα, έτσι ώστε να βγείτε έξω από κοινού και να επιβραβεύσετε το κατοικίδιο ζώο σας με ένα καλό ρουφάκι στο χορτάρι μπορεί να προχωρήσει πολύ.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *