fbpx
Τροφή: 6 βλαβερά συστατικά
Πριν από 3 μήνες

Τροφή: 6 βλαβερά συστατικά που βρέθηκαν σε εμπορικές τροφές για κατοικίδια

Έχετε ρίξει ποτέ μια ματιά στα συστατικά στην τροφή του κατοικίδιου ζώου σας; Όταν λέω “είχατε ρίξει μια ματιά” κοιτάξατε πραγματικά αυτά τα συστατικά;

Λοιπόν, πηγαίντε…. πηγαίντε και ρίξτε μια ματιά.

Πρόκειται να εντοπίσουμε 6 κακά συστατικά που δεν θέλετε να βρείτε στη τροφή των κατοικίδιων σας.

1. Αιθοξυκίνη

Η αιθοξυκίνη χρησιμοποιείται συχνά ως συντηρητικό και αντιοξειδωτικό στις τροφές για κατοικίδια. Αναπτύχθηκε ως φυτοφάρμακο για τα φρούτα. Ωστόσο, ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τη χρήση του συντηρητικού.

Κίνδυνοι: Η αιθοξυκίνη έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη νεφρικής και ηπατικής βλάβης, καρκίνου (ήπαρ, σπλήνα, στομάχι και δέρμα), σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας, τύφλωση και λευχαιμία.

2. Προπυλενογλυκόλη

Όχι κάτι που βρήσκουμε στην χώρα μας, αλλά εάν ζείτε σε μια χώρα με παγωμένες χειμερινές συνθήκες, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας για να το σταματήσετε να παγώνει. Kοινώς αποκαλούμενο «αντιψυκτικό».

Έχει βρεθεί σε ημι-υγρή κροκέτα για να αποτρέψει την ξήρανση των τροφίμων και την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφει επίσης τυχόν «καλά» βακτήρια που απομένουν στο προϊόν. Τα καλά βακτήρια είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου.

Κίνδυνοι: Μερικά σκυλιά μπορεί να αναπτύξουν βλάβες στο εντερικό τους σύστημα, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν καρκινικές.

3. Βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο (BHT) και βουτυλιωμένο υδροξυανισόλη (BHA)

Και τα δύο χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό και μπορούν να βρεθούν σε ορισμένες τροφές για κατοικίδια και σε ανθρώπινα τρόφιμα, καλλυντικά και ακόμη και σε πετρέλαιο.

Κίνδυνοι: Τα BHA και BHT είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την πήξη του αίματος όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και προάγουν την ανάπτυξη όγκων. Το BHT θεωρείται πιο ισχυρό από το BHA και έχει συνδεθεί άμεσα με καρκίνο τόσο για σκύλους όσο και για ανθρώπους. Το BHA είναι συχνά υπεύθυνο για βλάβη στα νεφρά.

4. Σιρόπι καλαμποκιού / καλαμπόκι

Το σιρόπι καλαμποκιού είναι μια ζάχαρη που χρησιμοποιείται συχνά ως γλυκαντικό και χρησιμοποιείται ως φθηνό πληρωτικό στις τροφές για κατοικίδια. Κάνοντας το κατοικίδιο ζώο σας γεμάτο, αλλά προσφέρει ελάχιστη θρεπτική αξία.

Κίνδυνοι: Αύξηση βάρους, διαβήτης και υπερκινητικότητα.

5. “By Product”

Αυτό θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ζωικό προϊόν όπως κοτόπουλο, αρνί. βόειο κρέας κ.λπ. “By Product” είναι τα εσωτερικά υπολείμματα ενός ζώου. Αυτά τα «προϊόντα» μπορούν και έχουν ανακαλυφθεί ότι προέρχονται από ήδη νεκρά ζώα από αγροκτήματα και αγροτόσπιτα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη κατανάλωση. Θα μπορούσαν να περιέχουν άρρωστους ιστούς και όργανα.

Κίνδυνοι: Το κατοικίδιο ζώο σας θα μπορούσε ενδεχομένως να τρώει κάτι που έχει μολυνθεί, περιέχει ασθένειες και όπως αναφέρεται από το FDA μπορεί ακόμη και να υπάρχουν ίχνη πεντοβαρβιτάλης που χρησιμοποιούνται για τον ευθανασία των ζώων.

Βαφές τροφίμων (Blue 2, Red 40, Yellow 5 and 6, 4-MIE)

Τα ζώα δεν ενδιαφέρονται για το χρώμα του φαγητού τους. Ο μοναδικός σκοπός του είναι το μάρκετινγκ. Ο στόχος είναι να καταστούν τα προϊόντα πιο ελκυστικά για τον αγοραστή. ΕΣΑΣ.

Κίνδυνοι: Οι βαφές τροφίμων έχουν την ίδια αντίδραση σε σκύλους με πολλούς ανθρώπους που συνδέονται με αλλεργίες, υπερκινητικότητα και συμπεριφορικά ζητήματα. Το 4-MIE είναι γνωστό καρκινογόνο των ζώων.

Η τροφή για κατοικίδια είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων. Δεν υπάρχει αυστηρή νομοθεσία όταν πρόκειται για τροφές για κατοικίδια όπως αυτή σε σύγκριση με τα τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν είναι περίεργο ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αποχωρούν. Αλλά δεν είναι όλα τα τρόφιμα ίδια. Μερικοί έχουν απλώς μια υπέροχη ομάδα μάρκετινγκ!

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι ότι δίνετε στο κατοικίδιο ζώο σας το ασφαλέστερο διαθέσιμο φαγητό και λιχουδιές;

Εάν αγοράζετε ένα εμπορικά παρασκευασμένο προϊόν, αναποδογυρίστε το και διαβάστε τα συστατικά που αναφέρονται. Ποια είναι τα πρώτα 5 συστατικά; Περιλαμβάνεται κάποιο από τα παραπάνω;

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest