fbpx
Τροφικές αλλεργίες έναντι εποχικών αλλεργιών
Πριν από 3 μήνες

Τροφικές αλλεργίες έναντι εποχιακών αλλεργιών στους σκύλους

Πως να ξεχωρίσετε τις εποχιακές με τις τροφικές αλλεργίες;

Εάν υποψιάζεστε ότι το καθημερινό παιχνίδι του σκύλου σας στο γρασίδι προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, όπως υπερβολικό γλείψιμο ποδιών και αυστηρό ξύσιμο της κοιλιάς, ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι θα μπορούσε στην πραγματικότητα να έχει τροφικές αλλεργίες.

Ενώ είναι συνηθισμένο τα σκυλιά να υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες σε πράγματα όπως η γύρη με την οποία έρχονται σε επαφή ενώ παίζουν στην αυλή, υπάρχουν διάφοροι τύποι αλλεργιών σκύλου που μπορούν να εκδηλωθούν με παρόμοιους τρόπους, δήλωσε η δρ. Sarah Nold.

«Οι τροφικές αλλεργίες και οι περιβαλλοντικές αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα, τριχόπτωση, δερματικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του αυτιού. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κτηνίατρός σας μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει με διαγνωστικά για να αποκλείσει πρώτα τα ακάρεα του δέρματος, τις μυκητιασικές λοιμώξεις και τις ενδοκρινικές ασθένειες, όπως ο υποθυρεοειδισμός και το Cushing’s », δήλωσε ο Nold.

Ο Δρ Joseph Bartges, κτηνιατρικός διατροφολόγος και καθηγητής ιατρικής και διατροφής στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου του Tennessee, δήλωσε ότι οι εποχιακές αλλεργίες εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους, ενώ οι τροφικές αλλεργίες δεν έχουν εποχικότητα.

Ωστόσο, αλληλεπικαλύπτονται, και περίπου το 30% των κατοικίδιων ζώων με τροφικές αλλεργίες έχουν επίσης εποχιακές αλλεργίες ή αλλεργίες στους ψύλλους, είπε. Πολλές από αυτές τις αλλεργίες παρουσιάζονται είτε με δερματικά προβλήματα (όπως φαγούρα, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, λοιμώξεις του αυτιού ή απώλεια μαλλιών) ή / και γαστρεντερικά σημάδια (όπως έμετος, διάρροια ή μειωμένη όρεξη), πρόσθεσε.

Δεδομένου ότι πολλά από τα σημεία και τα συμπτώματα των αλλεργιών σε σκύλους δεν είναι μοναδικά για κανέναν τύπο αλλεργίας, η θεραπεία μπορεί να απαιτεί λίγο εκπαιδευμένη δοκιμή και σφάλμα για να εντοπίσει την ακριβή αιτία της αλλεργίας του σκύλου σας. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρό σας πρέπει πάντα να είναι το πρώτο σας βήμα. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες για να βοηθήσετε τους ιδιοκτήτες σκύλων να κατανοήσουν τα τρόφιμα και τις εποχιακές αλλεργίες.

Συμπτώματα των τροφικών αλλεργιών

Πολλοί ιδιοκτήτες μπορεί να μην υποψιάζονται αμέσως ότι ο σκύλος τους έχει τροφικές αλλεργίες επειδή μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αναπτύξει το σκυλί Τροφικές αλλεργίες από την τροφή που τρέφεται καθημερινά. Η υπερευαισθησία στα τρόφιμα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία στη ζωή ενός σκύλου.

Ο Δρ Patrick Mahaney, ένας ολιστικός κτηνίατρος, λέει ότι ένας πιθανός δείκτης μιας τροφικής αλλεργίας μπορεί να είναι η θέση των δερματικών προβλημάτων. “Εάν παρατηρήσετε βλάβες σε όλο το σώμα του σκύλου σας, στα πλευρά, στα πλευρά, στους γοφούς ή στα γόνατα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι τροφική αλλεργία”, είπε.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αυτιού, έμετο, διάρροια και κνησμό που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτοτραυματισμό, όπως απώλεια μαλλιών, κηλίδες ή καυτά σημεία (περιοχές που έχουν γλείψει επανειλημμένα ή μασήσουν και έχουν φλεγμονή). Τα γαστρεντερικά προβλήματα είναι συνήθως συμπτώματα που σχετίζονται ειδικά με πιθανές τροφικές αλλεργίες.

Διάγνωση και θεραπεία τροφικών αλλεργιών

Ο κτηνίατρός σας πιθανότατα θα θέλει να ξεκινήσει με μια ανασκόπηση του ιστορικού διατροφής του σκύλου σας. Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε τα τρόφιμα που συνθέτουν τα καθημερινά γεύματά του, καθώς και οποιεσδήποτε λιχουδιές σκύλου. Πολλά σκυλιά είναι αλλεργικά στο κοτόπουλο, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο βόειο κρέας, στα αυγά, στο καλαμπόκι, στη σόγια και στο σιτάρι, καθώς και σε ορισμένα από τα πρόσθετα που περιέχονται σε εμπορικές μάρκες τροφών για σκύλους.

Ο Bartges λέει ότι ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει την εξάλειψη ορισμένων πρωτεϊνών και την αντικατάστασή τους με μια νέα πρωτεΐνη ή μια πηγή πρωτεΐνης στην οποία ο σκύλος δεν έχει εκτεθεί, όπως πάπια ή ψάρι . Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν μια δίαιτα υδρολύματος (όπου η πηγή πρωτεΐνης έχει προ-αφομοιωθεί σε μικρά κομμάτια που είναι πολύ μικρά για να αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό σύστημα) ή σε μια σπιτική διατροφή είτε μαγειρεμένου είτε ωμού φαγητού.

Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να παρατηρηθεί βελτίωση στις τροφικές αλλεργίες του σκύλου σας, είπε ο Nold, αλλά είναι σημαντικό να επιμείνουμε επιμελώς στη συνταγογραφούμενη διατροφή και να εξαλείψουμε εντελώς τυχόν λιχουδιές και θραύσματα τραπεζιού. Ακόμα και ορισμένα φάρμακα μπορούν να αρωματιστούν, είπε ο Nold, οπότε φροντίστε να συζητήσετε όλα τα φάρμακα που μπορεί να παίρνει ο σκύλος σας με τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι εγκεκριμένο μέρος της διατροφής.

Εάν το σκυλί σας είναι καλά και δεν εμφανίζει σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, μπορείτε σταδιακά να προσθέσετε και άλλα είδη τροφής. Αλλά αν δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης, ανεξάρτητα από την πηγή τροφής, ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να υποφέρει από εποχιακή αλλεργία.

Συμπτώματα εποχιακών αλλεργιών

Οι εποχικές αλλεργίες σε αντίθεση με τις Ττροφικές αλλεργίες εμφανίζονται γενικά σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Μερικές από τις κοινές αιτίες των εποχιακών αλλεργιών περιλαμβάνουν σκόνη, ακάρεα σκόνης, γύρη, δάγκωμα χόρτου και ψύλλων. Ο Mahaney είπε ότι οι βλάβες στην κορυφή ή κάτω από τα πόδια του σκύλου σας συχνά υποδηλώνουν περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Το κλίμα και το περιβάλλον του σκύλου σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά εάν έχουν εποχιακές αλλεργίες ή όχι, είπε. «Στο Λος Άντζελες, για παράδειγμα, είναι πάντα ζεστό, οπότε τα πράγματα ανθίζουν όλο το χρόνο που μπορούν να εκθέσουν το σκυλί σας σε περισσότερες αλλεργίες. Αλλά στο Νιου Τζέρσεϋ, τα πράγματα ανθίζουν την άνοιξη και μετά έχουν φύγει το χειμώνα. “

Ανεξάρτητα από το πού ζει το σκυλί σας, είναι ακόμα δυνατό να αναπτύξει αλλεργίες όλο το χρόνο.

«Οι αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, αλλά μπορούν να μετατραπούν σε αλλεργίες όλο το χρόνο για μεγαλύτερα σκυλιά. Όσο περισσότερο το σκυλί σας εκτίθεται στα αλλεργιογόνα στα οποία είναι ευαίσθητο, τόσο πιο έντονη και μακροχρόνια γίνεται η αλλεργική απόκρισή του », δήλωσε ο Nold.

Διάγνωση και θεραπεία εποχιακών αλλεργιών

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι εποχικές αλλεργίες μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν, οι περισσότεροι από τους οποίους εξαρτώνται από το ίδιο το αλλεργιογόνο. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Δοκιμές: Μια ενδοδερμική δοκιμή δέρματος, στην οποία μια μικρή ποσότητα δοκιμαστικών αλλεργιογόνων εγχέεται κάτω από το δέρμα του σκύλου σας, μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα των μέτριων έως σοβαρών αλλεργιών. Τα αλλεργιογόνα αναγνωρίζονται από τα οποία οι ενέσεις προκαλούν ερυθρότητα, πρήξιμο ή μικρές κυψέλες Ο κτηνίατρός σας μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει έναν εξειδικευμένη ένεση ορού ή ανοσοθεραπείας που μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι ή στο γραφείο του κτηνιάτρου σας. Ο Nold λέει ότι το 70% των σκύλων έχουν καλά αποτελέσματα μετά από ένα χρόνο ενέσεων.
 • Λιπαρά οξέα: Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όπως το ιχθυέλαιο μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να είναι χρήσιμα για όλους τους τύπους αλλεργιών εκτός από χρόνια προβλήματα, όπως προβλήματα δέρματος, αρθρώσεων και καρδιακών παθήσεων.
 • Αντιισταμινικά: Το ίδιο εξωχρηματιστηριακά αντιισταμινικά που παίρνουν οι άνθρωποι μπορούν να δοθούν σε σκύλους για να μειώσουν τον κνησμό. Ανάλογα με το σκυλί και την κατάστασή του, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και προσπάθεια για να βρεθεί το σωστό. “Έχω δει τους ιδιοκτήτες να δίνουν το σκυλί τους Benadryl επειδή βοήθησε το σκυλί του φίλου τους, αλλά δεν θα είναι συναισθηματικό εάν το σκυλί σας έχει αναπτύξει μια δευτερογενή δερματική λοίμωξη”, δήλωσε ο Nold. “Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προτού δώσετε στο σκύλο σας τα φάρμακα για να μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα.”
 • Αντιβιοτικά: Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει αντιβιοτικά σκύλου εάν το συνεχές γλείψιμο, μάσημα ή τρίψιμο του σκύλου σας έχει δημιουργήσει μια δευτερογενή δερματική λοίμωξη. Το δέρμα του μπορεί να φαίνεται κόκκινο και φλεγμονή ή να έχει κυκλικό φαλακρό έμπλαστρο με φλοιώδη άκρη.
 • Περιβαλλοντικός έλεγχος: Ο Mahaney είπε ότι απλά πράγματα όπως η αποτροπή της επαφής του σκύλου σας με γνωστά ερεθιστικά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην παροχή ανακούφισης. «Μην αφήνετε το σκυλί σας να πηγαίνει σε συγκεκριμένες επιφάνειες που τον ερεθίζουν σαν γρασίδι. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον τρόπο ζωής. Εάν δεν μπορείτε να ξεριζώσετε το γρασίδι σας, δοκιμάστε να βάλετε μπότες στο σκυλί σας. Ή δώστε του ένα τοπικό λουτρό ποδιών ή ένα καθαριστικό για τα πόδια να τα σκουπίζει. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να διατηρείτε το σκυλί σας σε τακτικό πρόγραμμα κολύμβησης που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ανώμαλων βακτηρίων », είπε.

Συνολικά, αν φτάσετε στη ρίζα της αλλεργίας του σκύλου σας μπορεί να χρειαστεί λίγη εκπαιδευμένη δουλειά ντετέκτιβ. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ζητήσετε βοήθεια από τον κτηνίατρό σας και να μην αποθαρρυνθείτε από τη διαδικασία.

«Μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν κάτι δεν λειτουργεί [αλλά] υπάρχει πάντα κάτι άλλο που μπορούμε να δοκιμάσουμε», δήλωσε ο Nold. «Μπορεί να φαίνεται ότι δεν πετύχατε τίποτα, αλλά η ανταπόκριση του σκύλου σας στη θεραπεία είναι χρήσιμη για τον καθορισμό του επόμενου βήματος. Μπορούμε να βρούμε ένα σχέδιο για να βοηθήσουμε το κατοικίδιό σας».

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest