fbpx
Πως να αναγνωρίσεις ότι το σκυλάκι σου βαριέται
Πριν από 2 μήνες

Βαριέται το σκυλάκι σου; Πως να το αναγνωρίσεις

Πως μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το σκυλάκι του βαριέται;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δουλειές που μας κρατούν μακριά από το σπίτι για τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα. Αναρωτιέσαι αν το σκυλί σου βαρεθεί ή νιώθει μοναξιά ενώ φεύγεις; Για μερικά σκυλιά, η απάντηση είναι σίγουρα ναι. Τα βαριεστημένα σκυλιά μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα και για τους ιδιοκτήτες, καθώς είναι πιο πιθανό να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Με άλλα λόγια, η έλλειψη πνευματικής διέγερσης και άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας αφήνει τα σκυλιά μας να αναζητούν κάτι να κάνουν και συχνά δεν είναι κάτι που εγκρίνουμε.

“ Οι άπραγες πατούσες συχνά οδηγούν σε ανεπιθύμητη συμπεριφορά – εισέρχονται στον κάδο απορριμμάτων, υπερβολικό σκάψιμο”, λέει ο Certified εκπαιδευτής και συμπεριφορέας Colleen Demling.

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την πλήξη των σκύλων; Έχουμε τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων για το πώς να βοηθήσουμε τα βαρετά σκυλιά – και να κρατήσουμε το σπίτι ακέραιο.

Γιατί τα σκυλιά βαριούνται

Τα σκυλιά είναι έξυπνα ζώα και μερικές ράτσες περισσότερο από άλλες. Οι συνοριακοί κόλλοι, οι γερμανοί βοσκοί, οι χρυσοί ρυτίδες και οι πούντες είναι από τις πιο έξυπνες φυλές και αυτοί οι τύποι και τύπισσες χρειάζονται διέγερση. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά είχαν εκτραφεί για να ολοκληρώσουν μια δουλειά. Σήμερα, τα σκυλιά είναι πιο πιθανό να είναι σύντροφοι παρά εργάτες – και αυτό μπερδεύει με τα γονίδιά τους. Τα βαρεμένα σκυλιά μπορεί να είναι μόνο σκυλιά που θέλουν μια δουλειά! (Pro συμβουλή: τα μαθήματα ευελιξίας είναι ιδανικά για σκυλιά όπως αυτά.)

Η διέγερση όχι μόνο εμποδίζει την πλήξη αλλά και καλλιεργεί την προσωπικότητα του σκύλου σας και αποτρέπει τα άγχη. Ο ψυχολόγος Δρ Stanley Coren έχει συγγράψει πολλά βιβλία για την ψυχολογία των σκύλων και λέει ότι τα πιο σημαντικά ερεθίσματα για τα σκυλιά περιλαμβάνουν:

 • Έκθεση σε ενδιαφέροντα μέρη και πράγματα
 • Νέες, συναρπαστικές εμπειρίες
 • Συχνές ευκαιρίες για να μάθουν πράγματα και να λύσουν προβλήματα
 • Διερεύνηση και αλληλεπίδραση με αντικείμενα και το περιβάλλον γύρω τους

Αν το σκυλί σας κάθεται καθ ‘όλη τη μέρα χωρίς κανένα από τα παραπάνω, είναι πιθανό να βαρεθεί.

Βαριέται το σκυλί μου;

Εάν βλέπετε ένα μεγάλο χάος κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι, οι πιθανότητες είναι ότι το σκυλί σας χρειάζεται περισσότερη διέγερση. Μετά από όλα, τα σκυλιά που βαριούνται ψάχνουν για κάτι να κάνουν – ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που θα θέλατε να κάνουν. Σημάδια που έχετε ένα βαρεμένο κουτάβι περιλαμβάνουν:

 • ανήσυχη συμπεριφορά
 • Καταστροφική συμπεριφορά, όπως φαγωμένα παπούτσια ή χαλιά
 • Σας ακουμπάνε για προσοχή
 • Χοροπηδάνε
 • Γαβγίζουν για προσοχή
 • Καταστρέφοντας τα σκουπίδια

Εάν έχετε δει ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια, είναι πιθανό να έχετε ένα σκυλί που βαριέται στα χέρια σας.

Σκύλος που βαριέται: Πως να βοηθήσεις

Δώστε στο σκυλί σας αρκετή άσκηση.

Πείτε το μαζί μας: ένα κουρασμένο σκυλί είναι ένα καλό σκυλί! Τα βαρεμένα σκυλιά έχουν συχνά πολύ συσσωρευμένη ενέργεια. Δώστε τους αρκετή σωματική άσκηση, όμως, και τα ίδια σκυλιά θα είναι κουρασμένα και πιο πιθανό να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας ξαπλωμένα.

“Βρίσκοντας χρόνο πριν από την εργασία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μπορείτε να φανταστείτε να ξυπνάτε γεμάτος ενέργεια και στη συνέχεια πρέπει να καθίσετε χωρίς τηλεόραση, χωρίς τηλέφωνο και χωρίς τρόπο άσκησης”, ρώτησε η Demling. “Τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται τουλάχιστον 45 λεπτά με τα πόδια ή τρέχουν το πρωί.”

Διασκεδάστε με το γεύμα.

Η μετατροπή του γεύματος σε ένα παιχνίδι θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σκυλί σας διασκεδασμένο. Δοκιμάστε ένα αργό πιάτο τροφοδοσίας, γεμίστε λίγο φυστικοβούτυρο ή βρεγμένο φαγητό σε ένα κλασικό Κονγκ ή αφήστε το σκυλί σας να χτυπήσει γύρω από μια μπάλα διατροφής που γεμίζει με ένα μέρος του δείπνου του ή με μικρές θερμίδες.

“Δώστε τα παιχνίδια με τα τρόφιμα στο γεύμα το πρωί και τις ώρες της διασκέδασης”, λέει ο Demling.

Εάν έχετε ένα πραγματικό κυνηγόσκυλο απλώστε το ξηρό φαγητό του σε όλο το σπίτι και αφήστε τον να το βρεί.

Νέα παιχνίδια

Τα ίδια παλιά παιχνίδια γίνονται βαρετά μετά από λίγο. Ο Δρ Coren λέει ότι τα σκυλιά εμφανίζουν «νεοφιλία» ή προτιμήσεις για νέα παιχνίδια – λέει, αν τα σκυλιά είχαν την επιλογή δική τους, θα έπαιρναν νέα παιχνίδια κάθε μέρα! Και προτιμούν το απαλό, με τον περίεργο squeaky ήχο. Τα σκυλιά που βαριούνται θα ψάξουν για ακατάλληλα παιχνίδια, οπότε δίνοντάς τους μια ποικιλία εγκεκριμένων παιχνιδιών θα τους βοηθήσει να τα κρατήσουν έξω από τον κάδο.

Μπορείτε να ανακατέψετε την απόλαυση παιχνιδιού του σκυλιού σας για να τον κρατήσετε ενδιαφέρον – μην αφήνετε τα παιχνίδια διάσπαρτα, αλλά κρύβετε και περιστρέφετε τα παιχνίδια με την πάροδο του χρόνου, έτσι όταν επανέλθουν στην εναλλαγή, είναι καινούργια ξανά. Μπορείτε επίσης να κρύψετε τα παιχνίδια γύρω από το σπίτι ή τον κήπο.

“Θα περάσει χρόνο” ψάχνοντας “για το κουνέλι του, ενώ είστε στη δουλειά”, λέει ο Demling.

Αφήστε το να δει λίγη τηλεόραση

Μπορείτε να δοκιμάσετε για το δικό σας σκυλί YouTube channel του DogTV ή να το δοκιμάσετε στο Amazon, Roku και παρόμοια. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το κανάλι του National Geographic για να κρατήσει το σκυλί σας δεσμευμένο ενώ είστε μακριά.

Δώστε του έναν συμπαίκτη

Τα σκυλιά που βαριούνται είναι συχνά μόνα. Παρόλο που στην αρχή είναι πολλή δουλειά, η ύπαρξη ενός σπιτιού πολλών σκύλων δίνει στα σκυλιά σας ενσωματωμένη κοινωνικοποίηση και διέγερση. Σιγουρευτείτε όμως ότι τα σκυλιά σας μπορούν να συνυπάρξουν μαζί – μην συνδυάσετε ένα άλφα σκυλί με ένα άλφα σκυλί και περιμένετε ειρήνη και αρμονία. Ζητήστε βοήθεια από έναν πιστοποιημένο σκύλο-εκπαιδευτή πριν φέρετε στο σπίτι ένα δεύτερο γούνινο μέλος της οικογένειας.

Κλείσιμο

Ναι, τα σκυλιά βαριούνται. Καθίστε όλη την ημέρα γύρω από το σπίτι χωρίς απολύτως τίποτα να κάνετε και θα βαρεθείτε επίσης! Δοκιμάστε μερικά δροσερά νέα παιχνίδια ή γρίφους για να κρατήσετε το σκυλί σας αφοσιωμένο και, βεβαίως, η άσκηση πάντα βοηθά. Η ανάμειξη της ρουτίνας του σκύλου σας θα τον κρατήσει υποκινημένο και ευτυχισμένο – και το σπίτι άθικτο!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest